Om os

Om os og vores forhold til champagne

Vi er kort fortalt to champagneelskere, som igennem mange år har været fascineret af den kvalitet, der er at finde blandt Champagnes små familiedrevne vingårde.

Vi har importeret vores favoritchampagner siden 2012 og vores mission er at hjælpe med at udbrede kendskabet til, at champagne er andet og langt mere end store champagnehuse med kæmpestore markedsføringsbudgetter, product-placement i rapper-videoer osv.

Champagne er først og fremmest vin, og måske endda noget af verdens mest alsidige vin, når det kommer til at blive serveret sammen med mad. Vi plejer at sige, at champagne kan drikkes til alt - undtagen kransekage. Derfor fortjener champagne også at blive drukket langt oftere end nytårsaften kl. 24 eller til runde fødselsdage.

Den alsidighed kommer for alvor frem ved de mindre champagnehuse, fordi champagnebønderne her både har den fulde kontrol over alle produktionsled, og samtidig har muligheden for at kunne prøve nye ting i kælderen. 

Hos de store huse er kontinuitet altafgørende. Her skal man altid kunne være sikker på, at champagnen smager på samme helt bestemte måde, uanset hvilke årgange eller hvilke marker indholdet i flasken faktisk kommer fra. Man bruger derfor vin fra en lang række forskellige årgange (den såkaldte reservevin) samt oftest en væsentligt højere mængde tilsat sukker (dosage) til at udbalancere forskellene og få et ensartet resultat. Dette kælderarbejde er utvivlsomt imponerende, men det bliver også ensformigt og kedeligt i længden.

Det er hos de mindre producenter, man både finder stor kvalitet til billige priser og de mest interessante champagner, hvor producenter tør at gå nye veje.

Vi vil meget gerne fortælle mere om alt dette, og også gerne give vores bedste bud på hvilken champagne, du skal vælge. Så tøv ikke med at kontakte os for en snak om champagne.

Vi arrangerer også gerne champagnesmagninger for større og mindre selskaber. Send os en mail, hvis du ønsker at høre nærmere om muligheden for en champagnesmagning.

 

Vi er medlem af Foreningen af Danske Vinimportører.

 

Kontakt os

Champagne Butikken ApS

CVR-nr. 39747839

Peder Gydes Vej 1A, 6700 Esbjerg

Mail: info@champagnebutikken.dk

Telefon Mark: +45 20 47 47 19

Telefon Mads: +45 25 40 66 37